Ensembles

 

 

 

Arethusa Strijkkwartet

Het nieuwe Arethusa Strijkkwartet werd opgericht in 2023 en brengt vier internationaal erkende musici samen met een achtergrond  als solist en in kamermuziek wereldberoemde ensembles. Op internationale festivals en podia ontwikkelden , Daniel Rowland, Floor Le Coultre, Dana Zemtsov and Maja Bogdanovic een diepe vriendschap , verbonden door hun passies en idealen en besloten om deze creatieve, unieke en dynamische groep te creëeren.

https://www.arethusaquartet.com/

 

Hermitage Kwartet

Het Hermitage Kwartet is sinds de oprichting in 2015 het vaste festival kwartet van het Aurora Festival (voormalig Peter de Grote Festival) te Groningen. Inmiddels gaf het kwartet ook vele concerten buiten het jaarlijks terugkerende Aurora Festival waaronder o.a. in de Hermitage Amsterdam en in het festival van Emmy Verhey. 

www.hermitagekwartet.nl

ACE

Amsterdam Chamber Ensemble is een kleurrijk gezelschap van avontuurlijke muzikale persoonlijkheden , allen geprezen solisten en kamermusici, die elkaar vonden in het bijzondere jaar 2020 rondom studio 150 in de Bethlehemkerk in Amsterdam Noord. Het ensemble staat garant voor uitdagende , sprankelende en gepassioneerde optredens van zowel het geliefde oude repertoire als gloednieuw werk, en zoekt naar verassende combinaties en contrasten.

https://danielrowland.com/ensembles/ensemble-150/

Foto door Foppe Schut
LeCoultre&VanHees

Duo LeCoultre&VanHees bestaat uit violiste Floor Le Coultre (Groningen, 1990) en gitarist Martin van Hees (Groningen, 1990). 

Zij ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie. 

Martin slaagde voor zijn Masterstudie met een onderscheiding. Hij soleerde bij het Atheneum Kamer Orkest en won verschillende prijzen op nationale en internationale gitaar concoursen. De Gitarist gaf solo concerten in India, Thailand, Griekenland en West-Europa. 

Sinds 2014 is duo LeCoultre&VanHees een vast duo die speelde op verschillende kamermuziek festivals o.a. tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

In 2020 is hun eerste album uitgekomen genaamd ‘Cuckoo’ songs of Europe.

 

http://Www.martinvanhees.com

 

Duo Brackman-LeCoultre

Violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre ontmoetten elkaar al op jonge leefijd bij de Academie voor muzikaal talent. Allebei studeerden ze achtereenvolgens bij  Joyce Tan en Ilona Sie Dhian Ho.

Na samen veel kamermuziek uitgevoerd te hebben in verschillende formaties ontdekten ze het repertoire voor twee violen.

Het repertoire voor twee violen is zeer uitgebreid. Van Bach, Telemann, Spohr tot Bartok, Ysaye en Prokofiev.  

Tim Brackman, o.a. prijswinnaar van het Oskar Back vioolconcours,  zit  momenteel in zijn Post-Graduate studie bij Pavel Vernikov in Bergamo en maakt deel uit van het Brackman Trio en het Animato Kwartet.

www.timbrackman.com

Duo LeCoultre-DenHengst

Pianist Maarten den Hengst en violiste Floor Le Coultre spelen sinds het voorjaar van 2017 samen. Ze ontmoetten elkaar als solisten in het Triple concert van Beethoven. Ze bundelen hun krachten in het uitgebreide repertoire voor viool en piano.

www.pianoduoamacord.weebly.com