Ensembles

Hermitage Kwartet, april 2018

Het Hermitage Kwartet is sinds de oprichting in 2015 het vaste festival kwartet van het Peter de Grote Festival te Groningen. Inmiddels geeft het kwartet ook vele concerten buiten het jaarlijks terugkerende Peter de Grote Festival waaronder in de Hermitage Amsterdam en in het festival van Emmy Verhey. 

www.hermitagekwartet.nl

 

LeCoultre&VanHees,  April 2016

Duo LeCoultre&VanHees bestaat uit violiste Floor Le Coultre (Groningen, 1990) en gitarist Martin van Hees (Groningen, 1990). 

Zij ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie. 

Martin slaagde voor zijn Masterstudie met een onderscheiding. Hij soleerde bij het Atheneum Kamer Orkest en won verschillende prijzen op nationale en internationale gitaar concoursen. De Gitarist gaf solo concerten in India, Thailand, Griekenland en West-Europa. 

Sinds 2014 is duo LeCoultre&VanHees een vast duo die speelde op verschillende kamermuziek festivals o.a. tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

In 2020 is hun eerste album uitgekomen genaamd ‘Cuckoo’ songs of Europe.

www.lecoultrevanhees.com

 

Duo Brackman-LeCoultre, December 2016

Violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre ontmoetten elkaar al op jonge leefijd bij de Academie voor muzikaal talent. Allebei studeerden ze achtereenvolgens bij  Joyce Tan en Ilona Sie Dhian Ho.

Na samen veel kamermuziek uitgevoerd te hebben in verschillende formaties ontdekten ze het repertoire voor twee violen.

Het repertoire voor twee violen is zeer uitgebreid. Van Bach, Telemann, Spohr tot Bartok, Ysaye en Prokofiev.  

Tim Brackman, o.a. prijswinnaar van het Oskar Back vioolconcours,  zit  momenteel in zijn Post-Graduate studie bij Pavel Vernikov in Bergamo en maakt deel uit van het Brackman Trio en het Animato Kwartet.

www.timbrackman.com

Duo LeCoultre-DenHengst

Pianist Maarten den Hengst en violiste Floor Le Coultre spelen sinds het voorjaar van 2017 samen. Ze ontmoetten elkaar als solisten in het Triple concert van Beethoven. Ze bundelen hun krachten in het uitgebreide repertoire voor viool en piano.

www.pianoduoamacord.weebly.com